FAQ items aan het laden...
Recepten2020-02-12T10:57:17+01:00

De Lekkerste Recepten

Wat kunnen we zal bereiden met de Veldkeuken? Bijvoorbeeld:

  • Broodjes warme Beenham met mosterdsaus
  • Diverse soorten soep
  • Gepofte aardappelen met spek en room
  • Goulash
  • Hollandse rijsttafel
  • Broodjes Shoarma

Op de Veldkeuken bereiden we maaltijden voor groepen tot 200 personen. Een bijzondere catering midden in het bos, op het strand, in een park of op de heide. De Veldkeuken is zelfvoorzienend, we hebben geen stroom nodig.

De afgelopen jaren hebben we o.a. op de volgende evenementen gestaan:

  • Soep serveren aan 2000 wandelaars tijdens de Sneek Mar-Athon
  • Voor 75 gasten ’s avonds midden in een park in Utrecht soep met een meergranenbroodje
  • Broodjes beenham tijdens de jaarlijkse Landgoed Twente Fair
  • Gulash op een verlaten militair terrein bij een internationale hondenwedstrijd
  • Afscheidsdiner voor een hoge militair op de Waalsdorper Vlakte.

Geschiedenis van de Veldkeuken uit het leger

De Veldkeuken stamt uit de 50-er jaren, en komt uit het Nederlandse leger. Oorspronkelijk hing de keuken in een vrachtwagen-aanhanger. Er waren vier soldaten nodig om de veldkeuken te vervoeren, op- en af te bouwen, te koken en na afloop uiteraard weer schoon te maken. Er werd op gekookt tot 200 maaltijden per keer. Er hoorde zelfs een speciale keukentent bij waar de keuken precies in paste, de schoorsteen stak door het dak.

Wij hebben een nieuwe trailer op maat laten maken, zodat we de Veldkeuken achter onze Land Rovers kunnen vervoeren.

De Veldkeuken was origineel warm te stoken op kerosine, diesel, benzine, turf en hout. Voor de verschillende brandstoffen moesten branders omgebouwd of verwijderd worden. Wij stoken hem alleen op hout. Voor het opwarmen van de ketels hebben we ongeveer anderhalf uur nodig, de bakplaat is in no-time heet. Het op – en afbouwen kost een kwartiertje.

Ga naar de bovenkant